Biografie

Marijn Ouwehand (1993) is een jazzzanger uit Enschede. Hij komt uit een muzikaal gezin, waarbij zijn ouders beide musicus zijn en lesgeven aan een conservatorium.
Stacks Image 42
Als jazzzanger heeft Marijn opgetreden in binnen- en buitenland. In 2021 bracht hij zijn debuut EP PUUR uit, waarbij hij wordt begeleid door de top van de Nederlandse jazz scene. Zijn stem kenmerkt zich door de hoge pure klank en duidelijke uitspraak. Hij heeft opgetreden met Peter Nieuwerf, Hermine Deurloo, Jan Wessels, Bert van den Brink, Mike Boddé, Benjamin Herman en vele anderen.
Naast Jazz uit het American Songbook zingt Marijn ook muziek uit het kleinkunst- en musicalrepertoire. Het meest recent bij Amsterdam Musical in de Sondheimproductie: Putting it Together. Daarvoor, in 2017, werd hij genomineerd voor een Amateur Musical Award voor de rol van Kees Bloem in de musical Heerlijk Duurt het Langst van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Deze laatste productie speelde hij bij Music All in Enschede.

Marijn studeerde tussen 2011 en 2021 in Amsterdam en Enschede bij docenten als Adrienne West, Humphrey Campbell, Lydia van Dam, Wiebe-Pier Cnossen en Marja Reinders. Tijdens zijn studie was hij ook actief binnen de hogescholen ArtEZ en het Conservatorium van Amsterdam. Hij is actief geweest in medezeggenschapsraden, organiseerde drie jaar alle jazz jamsessies in Enschede en heeft als bestuurslid op beide hogescholen meegeholpen met de oprichting van studieverenigingen DIM en Coda.
Stacks Image 55
In het voorjaar van 2016 wordt Marijn gevraagd om dirigent te worden bij de theatergroep Hydra in Oldenzaal. Dat resulteert in 2016 en 2017 dat hij op de Zwarte Cross het gospelkoor leidt bij de voorstelling: Reverend Willy and the Holy Singles.

Ook als dirigent is Marijn actief geweest voor a capella jazz koor Vocalzz, vanuit de Delftse Studenten jazzvereniging Groover. Later dirigeerde hij ook meerdere koren vanuit de lokale muziekschool, waar hij tevens pop en musical zangdocent was in 2021 en 2022.
Inmiddels treedt Marijn slechts sporadisch op en concentreert zich vooral op zijn werk als politicus en o.a. cultuurwoordvoerder voor de PvdA in de Gemeenteraad van Enschede. Daarnaast werkt hij als consultant planning en roostering bij YourPlannerz bij verschillende hbo-instellingen in heel Nederland.

Coverfoto © Annabel Jeuring

Stacks Image 127

Vol trots presenteer ik mijn debuutalbum: PUUR

‘Puur' is het debuutalbum van Marijn Ouwehand. Opgenomen in de Blue Note Zaal van het Amsterdams Conservatorium en begeleid door een geweldige jazz line-up, laat Marijn zijn liefde voor de vocale jazz en de Nederlandstalige kleinkunst horen. Puur Marijn!
Stacks Image 120
Stacks Image 117
Stacks Image 122
Stacks Image 124
Bezetting
Marijn Ouwehand - Zang
Berend van den Berg - Piano
Ruud Ouwehand - Bas
John Engels - Drums
Solisten
Jan Wessels - Flügelhorn
Miriam Kroeze - Cello
Hermine Deurloo - Chromatische Mondharmonica
Peter Peuker - Altsaxofoon